خــانهنوشته‌هانوشته‌هایی در حوزه فرهنگناتوی فرهنگی برای تضعيف ايدئولوژی انقلاب اسلامی؛ رسالت جنگ نرم سايبری

ناتوی فرهنگی برای تضعيف ايدئولوژی انقلاب اسلامی؛ رسالت جنگ نرم سايبری

گفت‌وگویی در بیستم بهمن‌ماه 1388 با خبرگزاری ایکنا انجام شد. «جنگ نرم علیه تشیع در فضای مجازی» محور این گفت‌وگو بود.
اصل مصاحبه با خبرگزاری ایکنا
ناتوی فرهنگی برای تضعيف ايدئولوژی انقلاب اسلامی؛ رسالت جنگ نرم سايبری
گروه فضای مجازی: به گفته مديرعامل سايت امتداد، جنگ نرم عليه تشيع در فضای مجازی پروژه‌ای عظيم عليه اعتقادات و باورهای جمهوری اسلامی ايران است كه با ايجاد ناتوی فرهنگی سعی در تضعيف ايدئولوژی انقلاب اسلامی دارد كه مقابله با تهديد‌ها و رسيدن به نتيجه مطلوب شبكه‌سازی و ساختارسازی منسجم و سرمايه‌گذاری مناسب می‌طلبد.

«هادی اديب»، مديرعامل سايت امتداد، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، در ارزيابی شاخصه‌های جنگ نرم عليه تشيع در فضای سايبر، به تعريفی اجمالی پرداخت و گفت: جنگ نرم در حقيقت شامل هرگونه اقدام روانی و تبليغات رسانه‌ای است كه جامعه هدف را نشانه می‌گيرد و بدون درگيری نظامی و گشوده شدن آتش، رقيب را به انفعال وامی‌دارد.
وی ادامه داد: اين پديده، هم‌اكنون به‌عنوان پروژه‌ای عظيم عليه اعتقادات و باورهای جمهوری اسلامی ايران، در حال اجراست و از شاخصه‌های آن می‌توان به ايجاد نابسامانی اقتصادی، نارضايتی در جامعه، جنگ رسانه‌ای‌، عمليات روانی برای ناكارآمد جلوه ‌دادن دستگاه اداری و اجرايی دولت، تضعيف حاكميت ايران از طريق روش‌های مدنی و ايجاد ناتوی فرهنگی نام برد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به ظهور چنين پديده‌ای در فضای مجازی به ارزيابی اهداف آن پرداخت و گفت: اهميت فضای مجازی از سال‌ها پيش همواره مورد توجه نظام سلطه در راستای پيشبرد اهداف خود بوده و اكنون نيز به ‌دليل اقبال بسيار زياد مردم به اين پديده، بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است، به طوری كه دولت آمريكا يكی از اهداف خود از سرمايه‌گذاری در فضای مجازی را «تمرين آزادی بيان، آزادی كلام و آزادی مجمع از طريق اينترنت» بيان می‌كند.
اديب بيان كرد: گزارشی كه در يكی از خبرگزاری‌های داخلی منتشر شد، حاكی از اين بود كه كميته نيروهای مسلح مجلس نمايندگان آمريكا(HASK) در لايحه بودجه سال 2010 پنتاگون برای نفوذ در ايران، بوجه‌ای 55 ميليون دلاری را برای مقابله با فيلترينگ سايت‌های ضد ايرانی، شبكه‌سازی اينترنتی برای مخالفان و ارائه آموزش‌های لازم برای راه‌اندازی سايت‌ها و وبلاگ‌ها اختصاص داد، كه اين مسئله تنها بخشی از سرمايه‌گذاری هنگفت غرب روی فضای سايبر است.
مديرعامل سايت امتداد با اشاره به فعاليت گسترده وهابيت عليه اسلام بالاخص تشيع متذكر شد: نقش بيگانگان برای مخدوش كردن چهره اسلام سابقه ديرينه‌ای دارد و در چند سال اخير با حمايتی كه از سوی دولت‌های غربی به گروه‌های ضد اسلامی و ضد شيعی به‌ويژه وهابيت شد، شدت بيشتری گرفت؛ اگر بخواهيم از منظر رسانه‌ای به اين هجمه بنگريم، عملكرد رسانه‌هايی همچون الجزيره و العربيه بسيار مورد توجه است.
اين كارشناس افزود: اين رسانه‌ها گروه هدف را مسلمانان خاورميانه، كشورهای اسلامی و حتی اروپايی قرار داده‌اند و با هدف تقليل شيعی‌گری به ناسيوناليزم عربی، سعی در تقويت گرايش‌های نژادی دارند؛ همچنين تضعيف گرايشات انقلابی، تحقير شيعيان و... نيز از ديگر استراتژی‌های اين رسانه‌ها برای تضعيف ايدئولوژی انقلاب اسلامی بوده، كه در شبكه‌های المستقبل، بی‌بی‌سی عربی و ده‌ها شبكه‌های ديگر نيز مورد پيگيری جدی واقع می‌شوند.
مديرعامل سايت امتداد در پاسخ به خبرنگار ايكنا مبنی بر چگونگی مقابله با اين هجوم‌های نرم‌ رسانه‌ای، گفت: يكی از مهم‌ترين چالش‌هايی كه در مقابله با هجوم رسانه‌ای با آن روبرو هستيم، پيشگيری نكردن است تا آنجا كه اغلب ناچاريم به فكر درمان باشيم؛ هرطور هم كه حساب كنيم، رسانه حذف‌ شدنی نيست؛ منتها اين‌كه چگونگی مقابله با رسانه و پدافندی عمل كردن، بسيار مهم است.
وی متذكر شد: با دقت در سخنان مقام معظم رهبری، به نكات قابل توجه و مهمی برمی‌خوريم، كه از مهم‌ترين راه‌های مقابله با هجوم فزاينده و نرم رسانه‌ای است؛ يكی از نكاتی كه ايشان بسيار به آن تأكيد دارند، دوری از نگاه بدبينانه به آينده و افزايش فضای نشاط و اميد در بين جوان‌ها و به‌خصوص در دانشگاه‌هاست، به اين معنا كه كشور از لحاظ علمی، اقتصادی و امنيتی به نقطه‏ای برسد كه امكان آسيب‌پذيری‏ آن نزديك به صفر باشد؛ آن زمان دشمنان به توطئه‏های خود پايان می‌دهد.
اديب، ايجاد نهادی را برای نظارت و ارتقای سطح فكری كاربران در اين فضا ضروری دانست و افزود: يكی از مهم‌ترين راهكارهای مقابله با جنگ نرم، شبكه‌سازی منسجم است، به‌ صورتی‌كه بتوان يكپارچه و هماهنگ در مقابل هجوم‌های تبليغاتی بيگانه ايستاد؛ پيوند خوردن نهادهای فرهنگی با رسانه‌ها و رسانه‌ها با مردم، به‌خصوص در فضای مجازی بسيار ضروری است.
وی در پايان يادآور شد: مسئوليت اين شبكه‌سازی برای نهاد خاصی تعريف نشده است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان ملی جوانان، سازمان تبليغات اسلامی و... هر كدام نقش و سهمی ايفا می‌كنند، اما شبكه‌سازی منسجم، نيازمند سرمايه‌گذاری و ساختارسازی منسجم است، تا به نتيجه مطلوب برسد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

ارسال به Deliciousارسال به Diggارسال به Facebookارسال به Google Bookmarksارسال به Twitterارسال به LinkedIn

نظرات

  • نظری درج نشده است.
افزودن نظر
Copyright © 2013Mohammad Hadi Adib BehroozAll rights reserved