خــانهنوشته‌هانوشته‌هایی در حوزه فرهنگگريز از كپی‌برداری ارتقای كيفيت وبلاگستان دينی و قرآنی را به همراه دارد

گريز از كپی‌برداری ارتقای كيفيت وبلاگستان دينی و قرآنی را به همراه دارد

گفت‌وگویی با خبرگزاری ایکنا در راستای سلسله مصاحبه‌های این خبرگزاری با موضوع «آسیب‌شناسی وبلاگ‌نویسی دینی و قرآنی».
اصل مصاحبه با خبرگزاری ایکنا
گريز از كپی‌برداری ارتقای كيفيت وبلاگستان دينی و قرآنی را به همراه دارد
گروه فضای مجازی: مديرعامل سايت امتداد، در ارزيابی جايگاه كنونی وبلاگستان دينی و قرآنی از استفاده محدود ابزارهای تكنولوژيك همچون وبلاگ‌ها در القای تفكرات شيعی اظهار تأسف كرد و گفت: ايجاد وبلاگ‌های تخصصی، ترغيب بلاگران برای توليد محتوای صحيح و تخصيص امتيازات ويژه به وبلاگ‌های پرمحتوا می‌تواند بلاگران را به سمت توليد محتوا و گريز از كپی‌برداری هدايت كند.

«هادی اديب»، مديرعامل سايت امتداد، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، در ارزيابی جايگاه كنونی وبلاگستان دينی، بيان كرد: اكنون به همان اندازه كه غرب برای گسترش و القای تفكرات خود در وبلاگ‌ها و وب‌سايت‌ها رشدی فزاينده داشته، با تأسف بايد گفت بلاگران مسلمان برای ترويج اعتقادات شيعی به فعاليت‌های اندكی بسنده كرده‌اند.
وی ادامه داد: در حالی كه بايد به اين نكته اذعان داشت كه اكنون نوع تغذيه فكری جامعه جهانی تغيير كرده است و بايد برای ترويج فرهنگ شيعی از اين ظرفيت بالقوه و تأثيرگذار نهايت استفاده را كرد، وبلاگستان دقيقاً مصداق شبكه‌سازی است، بدين معنا كه وبلاگ‌های دينی به صورت يكپارچه و منسجم گردآوری و راهبری می‌شوند تا تأثير خود را در جامعه بگذارند.
مديرعامل سايت امتداد در ارزيابی خود از عملكرد اين گروه‌های سايبری بيان كرد: راه‌كارها و فرآيند شبكه‌سازی گروه‌هايی همچون وبلاگستان دينی، اغلب بلندمدت هستند؛ بنابراين قبل از نقدهای زودهنگام بايد تلاش كرد تا با آغاز اين حركت به نتيجه مطلوبی برسيم.
اين كارشناس به بيان نقاط ضعف و نقاط قوت وبلاگ‌های دينی و قرآنی پرداخت و گفت: اگر بخواهيم درباره موضوعی دينی در اينترنت و فضای سايبر جستجو كنيم، ممكن است نتيجه واحد و مشخصی را در ده‌ها و يا صدها سايت و وبلاگ مختلف مشاهده كنيم كه اين امر خود نقطه ضعفی بزرگ محسوب می‌شود.
اديب تصريح كرد: پديده كپی‌برداری، سال‌ها در اينترنت رايج است و همچنان با قوت بيشتر، بالاخص در ميان بلاگران كه اغلب مطالب خود را از ديگر سايت‌ها و وبلاگ‌ها تأمين می‌كنند، ادامه دارد؛ اين مسئله به نوع نگاهی كه در فضای مجازی و در ميان بلاگران فعال وبلاگ به وجود آمده است، برمی‌گردد.
مديرعامل سايت امتداد با بيان اين‌كه هنوز به وبلاگ و فضای وبلاگستان دينی و قرآنی، نگاهی تخصصی نشده است، اظهار كرد: در راستای بی‌توجهی به ارائه وبلاگ‌های تخصصی، معمولاً به ظاهر وبلاگ و قالب آن‌ها نسبت به محتوای وبلاگ‌ اهميت بيشتری داده می‌شود؛ بنابراين وبلاگستان دينی نتوانسته به صورت آنلاين و در سطح بين‌المللی مطلوب عمل كند.
اديب در ادامه سخنان خود برای رسيدن به حد مطلوب، پيشنهاد كرد: با اين اوصاف توجه به ارائه وبلاگ‌های تخصصی و ترغيب بلاگران برای توليد محتوای تخصصی و صحيح، می‌تواند ما را در كسب موفقيت‌ها و پيشرفت‌ها در راستای شبكه‌سازی منسجم، تحريك اعضای شبكه به سمت توليد محتوا و گريز از كپی‌برداری هدايت كند.
مديرعامل سايت امتداد با بيان اين‌كه امروزه وبلاگ‌نويسان دينی نبايد احساس كنند كه رصد نمی‌شوند و نظارتی بر فعاليت‌های آن‌ها وجود ندارد، گفت: البته اجرای چشمگير اين امر، حضور دائم كارشناسان مسائل مذهبی، قرآنی و نظارت همگانی را در حوزه وبلاگستان دينی و قرآنی طلب می‌كند.
وی با اشاره به تخصيص امتيازات ويژه توسط سرويس‌های پشتيبانی در راستای بهينه‌سازی وبلاگستان دينی و قرآنی، اين‌گونه به سخنان خود پايان داد: اگر امتيازات ويژه‌ای از سوی سرويس‌های پشتيبانی به وبلاگ‌های پرمحتوا و ارائه كننده مطالب توليدی داده شود، اين امر می‌تواند اقدام تشويقی برای سوق‌دادن بلاگران به سمت پژوهش و مطالعه باشد، به‌ صورتی‌كه وبلاگ‌نويسان برتر حوزه دين معرفی و از آن‌ها تقدير شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

ارسال به Deliciousارسال به Diggارسال به Facebookارسال به Google Bookmarksارسال به Twitterارسال به LinkedIn

نظرات

  • نظری درج نشده است.
افزودن نظر
Copyright © 2013Mohammad Hadi Adib BehroozAll rights reserved